Nieuws

Nieuwe lezingenreeks en openbare computerruimte voor meer digitale geletterdheid
83% van de Belgische huishoudens beschikt over een computer met internettoegang. Ook het bezit van tablets en smartphones stijgt. Informatica en internet nemen in ons dagelijks leven een steeds belangrijkere plaats in om in contact te blijven met familie en vrienden, om informatie op te zoeken of om in interactie te treden met de overheid of met diensten zoals banken. 

Toch heeft niet iedereen toegang tot informatica en internet. De hoge financiële kost en/of gebrek aan ervaring spelen daarbij een rol. Maar ook degenen die wel al in het bezit zijn van bijvoorbeeld een computer, vloeken wel eens op het toestel wanneer het niet doet wat je vraagt of bepaalde documenten plots ‘verdwijnen’. Daarom wil SAMEN-schepen voor Gelijke Kansen en Informatica Dirk Hoornaert, met steun van Open Vld Oudergem, de Oudergemnaren helpen hun digitale vaardigheden en toegang tot digitale media verder te ontwikkelen door enerzijds een gratis lezingenreeks rond informatica aan te bieden en anderzijds een nieuwe openbare computerruimte ter beschikking te stellen. Deze laatste bestaat sinds april en bevindt zich op de Waverse Steenweg nr. 1979. De ruimte is uitgerust met computers en tablets met de laatste programma’s. Er worden ook computerlessen georganiseerd. 

De lezingenreeks bestaat uit 4 lezingen die telkens op een dinsdagavond om 20u plaatsvinden. De reeks richt zich tot iedereen die zich nog niet vertrouwd genoeg voelt met moderne informatica of met een aantal praktische vragen zit: 

  • 22 september: basisnoties voor computers

  • 29 september: Tablets en smartphones – de voor- en nadelen

  • 6 oktober: Internet en e-mail voor beginners

  • 13 oktober: sociale media voor beginners

Het aantal plaatsen is beperkt. Daarom wordt gevraagd u vooraf in te schrijven per telefoon via 02/676.49.75 of 02/676.48.28 of per mail naar informaticadinsdag@oudergem.irisnet.be en te vermelden aan welke lessen u wenst deel te nemen.