Nieuws

Terug voor de klas bij Toekomstatelier




Bij Toekomstatelier (TADA) krijgen tieners een inkijk in wat ‘later’ zoal in petto heeft, opdat ze de relevantie van leren en ‘je best doen voor later’ beter begrijpen. Maatschappelijk kwetsbare kinderen hebben vaak weinig mensen om zich heen waaraan ze hun vragen ‘over nu en later’ kunnen stellen. TADA wil de deur ‘naar later’ voor deze kinderen op een kier zetten, door ze een warme, veilige, buitenschoolse leerplek te bieden waar ze met hun vragen terecht kunnen.

Op 2 december mocht ik bij TADA terug even voor de klas gaan staan, niet als leerkracht Nederlands zoals vroeger, maar als gastdocent van het vak Politiek. De les focuste deze keer op gemeentepolitiek. Ik leerde ze enkele specifieke elementen van gemeentepolitiek kennen, waarna we allemaal samen een interactief spel speelden waarbij de kinderen zich onderdompelden in de politieke realiteit. Een bijzonder leuke ervaring.

Toekomstatelier is een prachtig project dat zich sinds 2012 inzet voor kinderen en jongen die weinig rolmodellen in hun omgeving hebben. In schooljaar 2017-2018 zal TADA ongeveer 630 tieners coachen. Het doel is om tegen 2020 minstens 1.000 kwetsbare tieners te ondersteunen. TADA is nu al actief in Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node.

Meer info op www.toekomstatelierdelavenir.be