Nieuws

''Trek vernieuwde tram 8 door tot aan de luchthaven”
Eind september werd de vernieuwde tramlijn 8 (de vroegere tramlijn 94) plechtig ingehuldigd. De tramlijn verbindt Louiza met het metrostation Roodebeek (Sint-Lambrechts-Woluwe) en doorkruist verschillende Brusselse gemeentes. Voor Brussels parlementslid Carla Dejonghe en gemeenteraadslid Kurt Deswert moet de tramlijn op termijn ook doorgetrokken worden naar de luchthaven van Zaventem. Zo kan ze uitgroeien tot een waardig alternatief voor het pendelverkeer met de wagen.

Er zijn vandaag al een aantal bussen die van Roodebeek naar de luchthaven van Zaventem rijden, maar je moet er een extra ticket voor kopen.” zegt Carla Dejonghe. “Met een vaste, snelle tramverbinding, die ook stopt aan de kantorenzones van Diegem, Machelen en Sint-Stevens-Woluwe, zouden we meer mensen kunnen aansporen om te kiezen voor het openbaar vervoer. De tram biedt trouwens het voordeel dat ze een hogere capaciteit heeft dan de bus en dat je meer voertuigen kan inzetten op een bepaald traject.”

Doorgaand verkeer

Kersvers gemeenteraadslid uit Sint-Lambrechts-Woluwe Kurt Deswert sluit zich daarbij aan. “Veel pendelaars komen via onze gemeente Brussel binnen. Vandaag zijn er al heel wat woonwijken die elke dag sluipverkeer te verwerken krijgen omdat de grote invalswegen steeds voller komen te zitten. We hebben prima openbaar vervoer in de gemeente, met maar liefst 7 metrostations, maar eens je aan de gewestgrens komt, valt dat grotendeels weg en verplicht je mensen bijna om voor de wagen te kiezen. Het wordt dringend tijd dat daar iets aan gedaan wordt.

Beide politici roepen de Brusselse minister van Mobiliteit op om hierover gauw rond de tafel te gaan zitten met zijn Vlaamse collega.