Nieuws

Standard & Poor’s prijst Brussels Gewest
Standard & Poor’s prijst Brussels Gewest alweer voor een voorzichtig en heel efficiënt financieel management 

Kredietbeoordelaar Standard and Poor’s bevestigt de AA-rating voor het Brussels Gewest, met stabiele vooruitzichten. Brussels minister van Financiën en Begroting Sven Gatz: “Al sinds 1995 lukt het Brussels Gewest er ononderbroken in deze uitstekende rating te behouden. Dat is in zeer grote mate te danken aan het uitstekende werk van mijn voorganger Guy Vanhengel. Als begrotingsminister in deze nieuwe investeringsregering zal ik mijn uiterste best doen om ook in de toekomst deze rating te behouden. Die bepaalt immers aan welke voorwaarden het Gewest kan lenen op de kapitaalmarkt. Met deze rating blijft het Brussels gewest een betrouwbare overheid en een plek waarin het goed investeren is.”

Volgens S&P beschikt het gewest over een zeer proactief en bekwaam financieel management dat over een zeer sterke capaciteit beschikt om aan de financiële verplichtingen tegemoet te komen en de schuld van de Regio binnen de perken houdt.

Het stabiele vooruitzicht is gebaseerd op de verwachting dat het Gewest een gematigd schuldniveau en een begrotingsevenwicht zal aanhouden, waarbij het buiten begrotingsdoelstelling houden van de groeibevorderende strategische investeringen geplafonneerd blijft op 500 miljoen euro.

De Brusselse regering neemt zich voor om deze rating te behouden door o.a. sterker in te zetten op een prioritering van het beleid en dit op lange termijn te ondersteunen met uitgavenevaluaties.