Nieuws

Aylans Geheim ligt nu in de boekenwinkel


De debuutroman van Els Ampe is de vrucht van drie jaar nachtwerk. Tegen de achtergrond van de bloedige oorlog in Syrië ontvouwt zich het verhaal van Aylan. Hij is een pientere jongen die droomt van een mooiere toekomst en verwikkeld geraakt in een ingewikkelde driehoeksverhouding. Er hangt een groot mysterie rond Aylan, maar wat dat precies is, laat Els de lezer liever zelf ontdekken. Toch kan ze al onthullen dat het verhaal draait om drie grote thema’s: familie, liefde en democratie. 

Aylans geheim is een gewaagd verhaal voor een actief politicus. Dit is geen boek dat naar de mond praat. De personages hangen ideeën aan waartegen je kan revolteren. Maar soms moet je de platgetreden paden verlaten. Zo leven we in een vrij en democratisch land, althans dat hebben we geleerd op de schoolbanken. Maar hoeveel beslis je over je eigen lot? Zit er ruis op die vrijheid? In het boek gaan de verschillende personages hierover in gesprek. Op zoek naar een betere wereld. Naarmate het verhaal vordert, ontdekken ze elkaars wereld waarin goed en kwaad weleens van plaats wisselen.


Over 'Aylans geheim':


  • 'Indrukwekkend is de intensiteit waarmee ze schrijft: een dichtheid van stijl die het ontwakende meesterschap verraadt.' -  John Rijpens, Volksbelang