Nieuws

Een Geek-lokaal in Schaarbeek
Na het succes van Molengeek wil Quentin van den Hove, gemeenteraadslid in Schaarbeek, ook in zijn gemeente geek-lokalen voor jongeren van 6 jaar tot 18 jaar. Quentin is zelf voltijds IT-manager in een multinational. De kennis daarvoor heeft hij niet op schoolbanken opgedaan, maar wel door zich permanent zelf te herscholen. Het gemeentelijk niveau heeft hier een rol. We bereiken zo alle jongeren uit onze wijken en dus niet enkel de happy few die zich dat materiaal kan veroorloven.

Quentin VAN DEN HOVE: “De informatisering, robotisering, 3D printing maar ook artificiële intelligentie gaan onze wereld grondig veranderen. Samen met onze jongeren staan ze garant voor een welvarende toekomst”.

“We moeten jongeren de kans bieden om zich te kunnen verdiepen in Science, Technology, Engineering en Mathematics (STEM) want we moeten hen reeds vanaf jonge leeftijd klaarmaken voor de jobs die ze later zullen uitoefenen, maar die vandaag misschien nog niet bestaan”.

“Daarom moet onze eigen gemeente het voorbeeld geven. Een eigen geek-centrum waar onze jonge ketjes individueel of in groep met de hulp van een coach aan digitale projecten werken rond programmeren, robotica, 3D printing, e-commerce… En dit alles op een aangepaste en speelse manier”.