Nieuws

Zoniënzorg Noord neemt intrek in vernieuwd ‘Koetshuis’
Begin april ging de verbouwing van het Koetshuis achter gemeenschapscentrum Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe van start. De werken zijn intussen bijna voltooid en Lokaal Dienstencentrum Zoniënzorg Noord, dat actief is in Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe, zal er binnenkort zijn intrek in nemen. Het dienstencentrum biedt maaltijden en activiteiten aan voor senioren en mensen met een zorgbehoefte. Je kan het aanbod ook online ontdekken via www.zoniënzorg.be

Gemeenteraadslid Carla Dejonghe is heel tevreden met het vernieuwde en multifunctionele Koetshuis. “Het gebouw zal erg toegankelijk worden, onder meer via een lift en een automatische schuifdeur aan de ingang. Het dienstencentrum werkte jarenlang vanuit het gemeenschapscentrum, maar dat was verre van ideaal gezien de alsmaar toenemende zorgvragen. Nu Zoniënzorg Noord dra over een eigen gloednieuw onderkomen zal beschikken, zal het haar werking verder kunnen ontplooien.”

Zoniënzorg-voorzitter Wim Vanobberghen trok mee aan de kar van het renovatiedossier en is dan ook opgelucht dat Zoniënzorg Noord binnenkort volop gebruik kan maken van de nieuwe infrastructuur. Vanobberghen hoopt dat opening van de nieuwe lokalen in Oudergem voor Zoniënzorg Zuid, waarvan de oplevering is voorzien in februari 2019, snel zal volgen. Het dienstencentrum Zuid, dat actief is in Oudergem en Watermaal-Bosvoorde, zal daar huisvesten in een nieuwbouwproject op de site de Lutgardisschool. Het bouwproject omvat onder meer ook een nieuwe crèche, jeugdhuis, Chirolokalen, openbare computerruimte en Nederlandstalige bibliotheek. “Dat creëert heel wat mogelijkheden voor samenwerking voor het Lokaal Dienstencentrum”, besluit Wim Vanobberghen.