Nieuws

Carla Dejonghe en Khadija Zamouri over relanceplan: “Een pragmatisch pakket op maat van elke Brusselaar”
De Brusselse regering stelde haar relance- en herontwikkelingsplan voor waarmee ze een antwoord wil bieden op de coronapandemie. Parlementsleden Carla Dejonghe en Khadija Zamouri zijn tevreden met het evenwichtige plan dat voorligt. “Het plan bevat concrete, pragmatische en slimme maatregelen die Brusselaars een duw in de rug geven”, aldus Khadija Zamouri. “Men mag deze crisis niet aanwenden voor grote ideologische debatten. Met gezond verstand en slimme investeringen komen we al een heel eind” voegt Carla Dejonghe toe.

De Brusselse regering trok al bijna 500 miljoen euro uit voor dringende steunmaatregelen om de personen en bedrijven die zwaar getroffen zijn door de crisis, rechtstreeks hulp te bieden. Bijkomend maakt de regering 120 miljoen euro vrij voor haar relance- en herontwikkelingsplan. Een evenwichtig plan met sociale en economische maatregelen.

Carla Dejonghe: “Deze coronacrisis heeft de stad in haar essentie geraakt. Met de nodige creativiteit kunnen we onze stad heruitvinden en ons voorbereiden op het post-coronatijdperk. Men mag van de crisis geen ideologisch kantelmoment maken om bijvoorbeeld nieuwe economische modellen uit te proberen. We moeten nu doordachte en pragmatische keuzes maken, geen ideologische.”

Deze Brusselse regering doet wat ze moet doen: ze neemt concrete en slimme maatregelen die onze economie ten goede komen, de koopkracht versterken en de zwaksten in onze samenleving een duw in de rug geven. Relancer pour mieux sauter!”, besluit Khadija Zamouri.