Nieuws

Meer duidelijkheid over renovatie metrostation Montgomery in 2015
De renovatieplannen voor het Montgomerystation kregen in 2012 een negatief advies. Een nieuwe haalbaarheidsstudie moest de alternatieven onderzoeken. De conclusies van deze studie zullen begin 2015 klaar zijn.

 De renovatieplannen voor het Montgomerystation stootten in 2012 op heel wat verzet, zowel bij de buurtbewoners als bij de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Daarom werd een nieuwe haalbaarheidsstudie uitgeschreven, die rekening moest houden met deze opmerkingen en alternatieven moest onderzoeken. De conclusies van deze studie zullen begin 2015 klaar zijn. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Brussels volksvertegenwoordiger Carla Dejonghe (Open Vld).

 “Sinds diens opening in 1976, is metrostation Montgomery uitgegroeid tot een belangrijk kruispunt waar verschillende tram- en metrolijnen samenkomen. Een renovatie is noodzakelijk, maar het dossier sleept al jaren aan. Zo zijn er nog steeds geen liften voor personen met beperkte mobiliteit. Daarnaast werd het huurcontract van een aantal handelaars beëindigd, waardoor er nu verschillende ruimtes in het metrostation leeg staan en het onveiligheidsgevoel toeneemt.”, aldus parlementslid Dejonghe.

 De haalbaarheidsstudie buigt zich ook over het sluiten van de trambedding in de Hertogstraat. De ligging van de eindhalte van tramlijnen 39 en 44 veroorzaakt vandaag de dag veel overlast voor de buurtbewoners. Momenteel liggen dus nog verschillende opties op tafel, waaronder een grondige herinrichting van de Tervurenlaan. Parlementslid Dejonghe hoopt dan ook dat er in 2015 eindelijk schot komt in dit renovatiedossier.