Nieuws

Basisschool De Zonnewijzer viert 25ste verjaardag kinderrechtenverdrag met Koningin Mathilde
20 november 2014 is de 25ste verjaardag van het VN-Kinderrechtenverdrag en dat wordt gevierd. Basisschool ‘De Zonnewijzer’ uit Sint-Pieters-Woluwe, de eerste kinderrechtenschool van het Brussel, neemt deel aan de feestviering in aanwezigheid van Koningin Mathilde.

Op 20 november 1989 keurde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem het Kinderrechtenverdrag goed. Naar aanleiding van die 25ste verjaardag, vinden er in ons land heel wat festiviteiten plaats. In Brussel organiseert PLAN BELGIE en UNICEF een groot feest met alle gelabelde Kinderrechtenscholen in de bibliotheek Muntpunt en het BLOSO-centrum te Oudergem.

Basisschool ‘De Zonnewijzer’ mag als eerste kinderrechtenschool van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest niet ontbreken op deze feestviering. 20 kinderen vertegenwoordigen de school en brengen er theater, video en het kinderrechtenlied in het bijzijn van Koningin Mathilde.

Carla Dejonghe, gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Woluwe, is bijzonder fier dat ‘De Zonnewijzer’ als eerste Brusselse school het felbegeerde label van kinderrechtenschool exact een jaar geleden overhandigd kreeg. “Momenteel zijn er 5 kinderrechtenscholen in België. Om het label te krijgen, moet de school minstens 2 jaar intensief rond kinderrechten werken en het een plaats geven in de dagelijkse schoolcultuur. ‘De Zonnewijzer’ zal zich ook de komende jaren blijven inzetten voor kinderrechten, een fantastisch voorbeeld!”.