Nieuws

Woluwse wafel valt opnieuw in de prijzen
Het recept van de Brusselse wafel waarmee Fret & Verzet uit Sint-Pieters-Woluwe eerder de Brusselse Wafelengang won, heeft nu ook tijdens een wafelwedstrijd in New York de eerste prijs weggekaapt.

De ploeg van Sint-Pieters-Woluwe kaapte eind vorig jaar de eerste plaats weg op de culinaire wedstrijd van de Wafelengang in Brussel. Alle Brusselse gemeenten streden in de Koninginnegalerij om de titel van beste Brusselse wafel. De jury, onder leiding van TV-kok Albert Verdeyen, was unaniem: het team van Fret & Verzet (Koen, Marie, Carla, Luc en Micheline), afgevaardigd door gemeenschapscentrum Kontakt creëerde het beste recept ! De luchtige wafel met een topping van speculooscrème en kriekjes met bier werd eveneens door alle voorbijgangers zeer gesmaakt.

In New York vond onlangs eveneens een wafelwedstrijd plaats. Alle Belgische restaurants streden er om de titel, maar het was het “B Cafe” die ermee ging lopen. En inderdaad, zij maakten dankbaar gebruik van het winnende recept uit onze gemeente. Meer nog, ze schikten de wafel zelfs op dezelfde manier op het bord. En dit bevestigt enkel het feit dat onze wafel wereldklasse heeft ...

Een welgemeende proficiat aan onze Belgische collega’s in New York.