Nieuws

Hulphond Itch slaat nieuwe (Brusselse) weg in
Na een jaar te hebben doorgebracht bij Brussels parlementslid Carla Dejonghe, heeft hulphond Itch na 2 jaar zijn opleiding voltooid. De viervoeter is nu klaar om zijn nieuw en definitief baasje Michel uit Schaarbeek bij te staan.

Itch is een Dyadis-hulphond voor personen met een beperkte mobiliteit in opleiding. De Golden Retriever heeft er een verblijf bij verschillende gastgezinnen en een intensieve stage in het Dyadis-centrum opzitten. De reu is nu klaar om zijn nieuw en definitief baasje bij te staan.

Itch heeft zijn rol als ambassadeur van Dyadis perfect vervuld bij al degenen waarmee hij in aanraking kwam. Dankzij Itch zijn tal van mensen zich bewust geworden van het belang van een hulphond en diens opleiding. De mascotte van het Brussels parlement laat een onvergetelijke indruk na.

De tweejarige Golden Retriever zal voortaan Michel, een rolstoelgebruiker uit Schaarbeek, bijstaan in zijn dagdagelijkse handelingen. Michel werkt niet meer, maar is nog zeer actief. Zo is hij bijvoorbeeld lid van een duikclub, hij tekent en is een prima kok.

Dyadis dankt alle gastgezinnen en instructeurs die hebben meegewerkt aan de succesvolle opleiding van Itch. Gastmoeder Carla Dejonghe voegt nog toe: “Het is niet gemakkelijk om Itch te zien vertrekken want hij was quasi elke dag bij mij tijdens het afgelopen jaar. Tegelijkertijd ben ik heel blij dat ik heb mogen meewerken aan dit fantastisch initiatief en aan de opleiding van een hulphond. Dat geeft me veel voldoening. Ik heb alvast een nieuwe aanvraag voor een hond ingediend.”

Dyadis is steeds op zoek naar gastgezinnen die zich zo’n anderhalf jaar willen ontfermen over een hulphond in opleiding. Interesse? Meer info op www.dyadis.org of 02/772 30 12.