Nieuws

Hoe de gerenoveerde gang van Centraal Station beschermen? Sluit hem s ’nachts af!
De inhuldiging van de gerenoveerde gang van het Centraal Station vindt morgen plaats. Brussels parlementslid Carla Dejonghe vraagt maatregelen opdat de gang ook na de inhuldiging in een goede staat blijft, zoals het afsluiten van de gang vanaf een bepaald uur.

Terwijl het deel van de gang dat uitgeeft op het treinstation gerenoveerd werd, blijft het stuk gang dat toebehoort aan Mobiel Brussel een probleem. Mobiel Brussel voorziet hiervoor pas ten vroegste in 2015 een renovatie, tezamen met een aantal andere werkzaamheden zoals een bredere mezzanine, een nieuwe toegang en toegangspoortjes.

Brussels parlementslid Carla Dejonghe: “Het blijft ongelooflijk dat het verlengde van de gang niet tegelijkertijd onder handen werd genomen. Dit korte stukje gang vraagt nochtans geen grote werken, hij moet enkel in harmonie worden gebracht met de rest van de gang.”

Er stelt zich volgens Dejonghe nog een probleem: “De renovatie van slechts één deel van de gang kan op korte termijn leiden tot een snelle beschadiging van het gerenoveerde deel. Daarom zou het verstandig zijn om de gang ’s nachts vanaf een bepaald uur te sluiten om vernielingen die vaak op dat moment plaatsvinden te vermijden.”

Tijdens de werkzaamheden deze zomer werd het gerenoveerde deel van de gang al afgesloten en dit heeft de gebruikers zichtbaar niet gehinderd. Er bestaat reeds een poort tussen het treinstation en de gang. Het volstaat om deze te sluiten om nachtelijke vandalenstreken te vermijden. Wat betreft de andere in- en uitgangen zou het goed zijn om een grille te plaatsen. De toegang tot de metro wordt zo niet verstoord.