Les news

Nieuwe Nederlandstalige bibliotheek eindelijk geopend
Afgelopen zaterdag werd de kroon op Carla Dejonghes werk gezet: de nieuwe Nederlandstalige bib in Sint-Pieters-Woluwe werd feestelijk geopend. Als voormalig Vlaamse schepen ondernam Dejonghe alle nodige stappen om de bouw van Belgiës eerste passiefbibliotheek mogelijk te maken.


Werk van lange adem eindelijk beloond

Op zaterdag 31 januari 2015 werd de nieuwe Nederlandstalige bibliotheek van Sint-Pieters-Woluwe feestelijk geopend. Onder de aanwezigen ook een zeer trotse Carla Dejonghe. Als voormalig Vlaamse schepen was zij de voortrekker in het dossier en ondernam ze alle nodige stappen om de bouw van Belgiës eerste passiefbibliotheek mogelijk te maken. Het resultaat mag zeker gezien worden: een open bibliotheek met veel lichtinval waar het aangenaam vertoeven is. Naast boeken, kan u er trouwens ook terecht voor een mooie collectie DVD’s, CD’s, strips, e-boeken, luisterboeken en allerlei andere oude en nieuwe media.

De nieuwe bibliotheek kan een belangrijke trekpleister voor de gemeente worden. Het gebouw biedt de opportuniteit om heel wat extra activiteiten te organiseren en om te werken op maat van verschillende doelgroepen. De bibliotheek moet hiervoor wel een beroep kunnen doen op voldoende educatief personeel. Carla Dejonghe hoopt alvast dat de gemeente hiervoor de nodige middelen zal uittrekken. "Op die manier kan de bibliotheek op termijn ook haar openingsuren uitbreiden en uitgroeien tot een echt ‘open huis’ en ontmoetingsplek.", aldus Dejonghe.

Adres: Bibliotheek De Lettertuin, Grote Prijzenlaan 63, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Een talrijke opkomst voor de officiële opening van de bib
Openingsuren: Maandag: 15-20 uur / Dinsdag: 10-13 uur / Woensdag: 12-18 uur /
Donderdag 15-18 uur / Zaterdag: 10-13 uur