Les news

Bronzen zinneke voor paralympisch atleet Pieter Cilissen
Woluwenaar Pieter Cilissen ontving vandaag een bronzen zinneke uit de handen van Brussels minister Guy Vanhengel. De paralympische atleet wordt gehonoreerd voor zijn uitzonderlijke sportieve prestaties.

Brussels minister Guy Vanhengel reikte op 17 april een Bronzen Zinneke uit aan paralympisch atleet Pieter Cilissen, die tijdens de Paralympische Zomerspelen in Londen voor ons land een bronzen medaille behaalde als bocciaspeler. Pieter Cilissen, die in Sint-Pieters-Woluwe woont, werd al herhaaldelijk Belgisch kampioen in deze discipline.

Boccia was al een gekende discipline bij de Oude Grieken. Het is een werpsport waar ook petanque van afstamt en die geschikt is voor sporters met hersenverlamming of met zware motorische beperkingen. Boccia is al sinds 1984 een paralympische discipline.

Pieter Cilissen wordt gehonoreerd voor zijn buitengewone sportieve bijdrage en omdat hij Brussel mee op de kaart zet als een open en sportieve wereldstad. Het Bronzen Zinneke is een miniatuurbeeldje van het bestaande kunstwerk van Tom Frantzen dat in de Kartuizerstraat in het centrum van Brussel staat. Heel wat bekendheden mochten al een bronzen beeldje in ontvangst nemen, waaronder Toots Thielemans, Johan Verminnen, Eddy Merckx en Paul Van Himst.