Nieuws

De boekentips van Open Vld Brussel met Carla Dejonghe
Zin in de zomer? Met deze boekentips van Open Vld Brussel kan ze nu al niet meer stuk. We vroegen aan onze mandatarissen 3 boeken die u moet gelezen hebben? Vandaag: Carla Dejonghe, Brussels parlementslid, rechtstreeks vanuit Sint-Pieters-Woluwe. 

1. Toni Coppers – De zaak Magritte
In dit boek van Coppers doet de Brusselse ex-rechercheur, Alex Berger, voor het eerst zijn intrede. Zijn vrouw Camille kwam om bij de terroristische aanslagen in Parijs en sinds hij haar verloor, is zijn leven een hel. Maar dan hebben zijn collega’s zijn hulp nodig omwille van een bizar spoor van moorden door Brussel en Parijs. Telkens vinden de speurders bij het slachtoffer hetzelfde briefje: 'Ceci n'est pas un suicide'...

2. Rutger Bregman: "De meeste mensen deugen. Een nieuwe geschiedenis van de mens"
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade?

3. Luc Mertens - Manneken Pis plast 1.172 liter per minuut en 1172 andere nutteloze feiten over België. 

 Heel wat absurde en onbekende weetjes over België kleuren dit tricolore boekje.  Ontspannende lectuur, waarbij het gewoon leuk is al deze -soms nutteloze- feitjes eens door te nemen. Deze over Brussel komen zeker ooit eens van pas op een nieuwjaarskaart of in een conversatie. Wist je bijvoorbeeld dat de Belgische gemeente met het laagste aantal auto-eigenaars Sint-Joost is:181 auto's per 1000 inwoners.

 

LEZEN DOE IK HET LIEFST...
In mijn relax op het terras met een biertje erbij. Met deze temperaturen liefst een zurige geuze van Cantillon of hun Grand Cru Bruocsella.