Nieuws

Permanente tentoonstelling van beeldhouwwerken in Croussepark?
Sint-Pieters-Woluwe organiseerde in juli 2011 het eerste ‘Internationaal Brussels Beeldhouwsymposium’. Dit leverde 10 unieke marmeren werken op met als thema Brussel. De werken worden echter al 2,5 jaar in het gemeentelijk magazijn gestockeerd. Gemeenteraadslid Carla Dejonghe interpelleerde de meerderheid over de zoektocht naar een permanente tentoonstellingsplaats van de beelden.

Sint-Pieters-Woluwe ontving van 2 tot 16 juli 2011 het eerste ‘Internationaal Brussels Beeldhouwsymposium’ in het Parmentierpark. Tien gerenommeerde beeldhouwers uit verschillende landen namen toen, onder grote publieke belangstelling, een blok carrara marmer onder handen met als thema Brussel. Dit leverde verschillende geslaagde en verrassende creaties op. De gemeente zou op zoek gaan naar een geschikte plek om deze waardevolle kunstwerken permanent tentoon te stellen, maar dit is nog niet gebeurd.

De beelden worden ondertussen gestockeerd in het magazijn van de gemeente. Gemeenteraadslid Carla Dejonghe drong recent tijdens de gemeenteraad nogmaals aan op een definitieve oplossing. Na onderzoek van Carla’s vraag, stelt de gemeente nu het Croussepak voor als permanente tentoonstellingsplaats. Het zou enkel nog wachten zijn op de goedkeuring van de directie Monumenten en Landschappen.

Dejonghe hoopt dat het park met de unieke creaties een populaire trekpleister in de gemeente zal worden.

Catalogus

Naar aanleiding van het symposium, werd een catalogus samengesteld die het werk reflecteert van de 10 beeldhouwers. U kan deze gratis aanvragen via 02/213 71 52.